Berlingske virksomheder
Kan havvindmøller og edderfugle leve sammen i fredet fugleområde? – Dansk virksomhed giver det et skud
1/20/2022European Energys plan om at opføre Danmarks første støttefrie havvindmøllepark led et knæk, da regeringen udpegede Smålandsfarvandet til fuglebeskyttelsesområde. Men selskabet giver ikke op og forsøger nu at få lov at bygge projektet alligevel.
Datatilsyn forbyder brug af Google-værktøj af frygt for overvågning
1/20/2022Det udbredte analyseværktøj Google Analytics sender indsamlede persondata til USA, hvor efterretningstjenester kan få fingrene i dem, fastslår datatilsynet i Østrig. Holland kan snart følge efter, og det kan betyde markante problemer for blandt andet teknologigiganterne.
Sydkorea straffer Mærsk og 22 andre rederier for ulovligt samarbejde
1/20/2022Samlet set skal rederierne slippe omkring 530 millioner danske kroner.
København på vej til at droppe Nemlig.com-ejer
1/20/2022Københavns Kommune er klar til at opsige samarbejdet med det selskab, som ejer Nemlig.com. Onlinesupermarkedet truer med retssag mod kommunen.
Verdensbanken kritiserer Microsoft for at bruge kæmpesum på spilopkøb
1/20/2022Mens fattige lande kæmper, bruger Microsoft 491 milliarder kroner på at købe sig større i spilverdenen, lyder den usædvanlige kritik fra Verdensbankens topchef.
Mikkeller blev lagt ned af anklager om forfærdeligt arbejdsmiljø. Nu allierer bryggeriet sig med en af sine største kritikere
1/20/2022Det kendte danske mikrobryggeri Mikkeller forsøgte gennem 2021 at håndtere omfangsrige anklager om sexisme, mobning og dårligt arbejdsmiljø. Nu har bryggeriet hyret en ekstern erhvervskonsulent, som spillede en aktiv rolle i at få krænkelsessagerne frem i lyset.
Ny liste: Tre danske virksomheder er blandt de ti mest bæredygtige i verden
1/19/2022Corporate Knights' Global 100-indeks, som rangerer verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, er netop blevet offentliggjort. I år er der hele fem danske virksomheder med på listen – tre af dem endda helt i top.
»Alting er til salg,« siger Parkens storaktionær. Ekspert har et bud på, hvad pengene skal gå til
1/19/2022Det er et spørgsmål om god timing, at Parken Sport & Entertainment vil sælge ejendomme fra, siger storaktionær. Økonom har tidligere ramt hovedet på sømmet om selskabets planer. For ham er der ingen tvivl om, hvor pilen nu peger hen.
Analyse: Udsalg i Parken kan blive værste mareridt for FCK-fans
1/19/2022Ejerne bag Parken står foran en ny vej. Vælger de at opbygge et endnu stærkere fodboldhold, eller skal de penge, der kommer ind fra ejendomssalg, bruges på at udvikle det succesfulde Lalandia. Nyhedsanalyse af erhvervsjournalist Lasse Friis.
Største opkøb nogensinde skal gøre Microsoft til spilkonge – med særlige fordele
1/19/2022Nogen frygter, at Activision Blizzards spilsucceser som »Call of Duty« og »World of Warcraft« fremover udelukkende vil kunne spilles på Microsoft-udstyr. Microsoft slog til på et tidspunkt, hvor Activision Blizzard er presset af sager om sexchikane og diskrimination.