Computerworld - teknologi
Log4Shell blotlagde sikkerhedshullerne i open source
5/27/2022Klumme: Fik Log4Shell den store betydning, som branchen forudså? Hvad har vi lært af det? Og hvad kan virksomheder gøre for at beskytte sig?
Microsoft færdiggør ny version af Windows 11
5/27/2022Den næste store opdatering til Windows 11 – nemlig 22H2 – er nu færdig.
Nu bliver elektronik endnu dyrere - årsagen findes hos chipgiganterne
5/25/2022Om lidt rammer microchip-manglen priserne på elektronik, lyder forusigelserne. Det skyldes i høj grad dette træk fra chipproducenterne.
Test: Din personlige vejrstation er fuldstændig unødvendig og alligevel fascinerer den - når den altså virker...
5/25/2022Test: En vejrstation var julegaven i 1990'erne og selvom den wi-fi baserede version, er langt mere avanceret, er den lige så komplet unødvendig nu som dengang. Alligevel tager jeg mig selv i at tjekke vejret både inde og ude fra Netamos vejrstation. Når jeg altså kan få den til at fungere.
Microsoft på vej med nye funktioner til Teams: Her er nyhederne fra årets Microsoft Build
5/25/2022Microsoft Teams var naturligvis i fokus ved årets Microsoft Build, hvor det blev til annonceringer af flere nye funktioner. Se dem her.
Microsoft sætter alle sejl mod metaverset, nemmere kodning og bedre vilkår for app-udviklerne: Her er selskabets 10 nye teknologiske pejlemærker
5/25/2022Microsoft Build 2022: Microsoft vil gøre kodning nemmere, ændre vilkårene for app-udviklere og sætte alle sejl med retning mod mere cloud og metaverset. Se top-punkterne fra Microsofts store Build-konfererence, som netop er blevet skudt i gang.
19-årig blev tilbudt 50.000 kroner for at stoppe med at tracke Elon Musks privatfly - nu overvåger han Mark Zuckerberg
5/24/2022Teenageren Jack Sweeney overvåger en række tech-milliardæres privatfly, hvilket blandt andet har været til frustration for Elon Musk. Nu har den 19-årige identificeret Mark Zuckerbergs fly.
Her er 10 fede tricks til Windows
5/24/2022Når man bruger Windows i hverdagen enten derhjemme eller i arbejdssammenhæng, kan mam godt misse en del af de smarte funktioner og genveje, der faktisk er i styresystemet, fordi man kører på rutinen. Så her er 10 funktioner, der er værd at se nærmere på.
Om få timer slår Microsoft dørene op for kæmpe-konferencen Build: Her er, hvad du kan forvente
5/24/2022Microsoft slår om få timer dørene op for den store konference Microsoft Build-konference. Det betyder traditionelt set en del store annonceringer fra tech-giganten. Her er, hvad vi kan forvente – både fra officielle kanaler og fra diverse læk.
AI er afhængig af forskellighed: Teamet bag skal helst ikke være enige om alt
5/24/2022Klumme: Er kunstig intelligens ikke fuldstændig ligeglad med hvem der er med i teamet? Svaret er nej. Løsningens succes afhænger nemlig helt af AI teamets kompetencesammensætning, og det kan være en fordel, at de ikke fra starten er helt enige.
Test: Hvis jeg svømmede i penge, så var dette 4K-webcam mit
5/23/2022Test: Jabras Panacast 20 er blandt de fedeste og lækreste webcams, som jeg nogensinde har prøvet. Teknologisk er det i topform, og da det samtidig har lækker metal indpakning, er der ikke meget at være ked af. Altså bortset fra prisen.
Microsoft erklærer Windows 11 klar til "bred implementering": Kan nu hentes af alle - hvis altså de har den rigtige pc
5/23/2022I en stille annoncering meddeler Microsoft, at Windows 11 nu er klar til en bred implementering.
5G sætter turbo på IoT og en sløjfe på min karriere
5/23/2022Klumme: 5G åbner for mange af de visioner, som ligger og simrer inden for IoT, VR og AR. Da jeg i sin tid forlod telebranchen til fordel for ERP, havde jeg ikke lige set, at CIO’erne skulle til at styre deres egen telekommunikation.
Spilanmeldelse: Et fængede familieforetagende gives nyt kapitel med Rogue Legacy
5/21/2022Det første Rogue Legacy var med til at definere en genre og trods at efterfølgeren ikke er helt lige så kreativ, er her stadig tale om en særdeles fængende oplevelse.
Test: De fleste ergonomiske mus er spild af tid - men denne her fungerer faktisk
5/20/2022Jeg har altid ment at langt de fleste ergonomiske mus er spild af tid og en sikker måde at få ondt i arm og håndled. Men Logitechs Lift kunne faktisk fungere, må jeg erkende efter en uge med den aparte mus.
Udstilling: Data afslører hvad der sker når katastrofen rammer
5/20/2022Fra 20. maj kan man på Louisiana se, hvordan en frivillig og ekstremt grundig gravergruppe bruger data og arkitektoniske metoder til at afdække, hvad der præcis sker under konflikter og katastrofer.
Microsoft søger nyt patent om komplet foldbar telefonskærm uden akavet midterlinje – men LG er allerede et skridt foran
5/20/2022Den næste Surface Duo kan være med en omvendt foldbar skærm, viser et nyt patent, som Microsoft har søgt.
It-administratorer brokker sig: Quick Assist virker ikke ordentligt efter ændringer fra Microsoft
5/20/2022Microsoft seneste ændring af Hurtig Hjælp-værktøjet er frustrerende for administratorer.
Acer annoncerer en sværm af nye pc’er og chromebooks
5/20/2022Acer kommer med en stribe af nye hardwareenheder.
Test: In-ear hovedtelefonen der lukker verden ind, giver faktisk mening
5/19/2022Test: Sonys LinkBuds adskiller sig signifikant fra markedets øvrige true wireless-hovedtelefoner. Både design og konstruktion er bygget efter, at du skal kunne høre dine omgivelser lige så godt som musikken. Spørgsmålet er, om det overhovedet giver mening.
Google åbner splinternyt hovedkvarter - har gentænkt kontorarbejdet fra bunden: Tag med inden for i det innovative byggeri - tegnet af Bjarke Ingels
5/19/2022Efter næsten fem års byggeri slår Google dørene op for sit prangende nye hovedkvarter, Bay View. Det vilde byggeri er tegnet med fleksibilitet i højsædet. Bag det står danske Bjarke Ingels arkitekt-firma, BIG.
Danske virksomheder griber SAP-projekter helt forkert an: Misser de egentlige gevinster
5/19/2022Modernisering af SAP-kernen volder mange danske og nordiske virksomheder problemer. Man går ind til projekter med en forventning om besparelser, men de indfries sjældent, fordi det gribes forkert an. Det er konklusionen i en ny undersøgelse.
Apple klar med fem geniale nyheder: Smart skanner i din iPhone kan hjælpe blinde med at finde rundt
5/18/2022En række nye og smarte funktioner til blandt andet iPhone og Apple Watch kan hjælpe blinde, svagtseende og hørehæmmede i dagligdagen.
Microsoft ændrer i sine opdateringskanaler: Her bør it-professionelle og Windows Insidere være opmærksomme 
5/18/2022Der er en række ændringer på Microsofts forskellige kanaler, og det kan få betydning for, hvilken kanal brugerne bør befinde sig på.